Tomhed

Tomhed

Så er jeg ude i det blå! Og det er fyldt med blåt vand, fisk i alle farver og former, fantastiske mennesker, der drømmer om at gøre verden til et bedre sted at leve.

Hvad var det jeg søgte væk fra?

Jeg har længtes efter tomhed, fordi mit hoved har været for fyldt for længe.

Slippe væk fra dage der var overfyldt med gøremål. Følelsen af aldrig at gøre nok: Få gjort mere på arbejdet, ride oftere og ordne haven mere og se flere venner og familien selvfølgelig. Og så burde jeg sikkert også have forsøgt at få en kæreste. Puha!

Så jeg drømte om at leve i en tidsgænge med mere luft i.

Så var der det med glæden. Glæden ved arbejdet som naturvejleder – som var det jeg elskede og var god til – forsvandt! Naturvejledning er jo et meget givende job. Man får enormt meget opmærksomhed og anerkendelse. Så hvorfor forsvandt glæden? Jeg tror at det har været for meget over for lang tid. Følelsen af aldrig at nå det hele. Og det sørgelige i at blive god til at ignorere (alt det jeg ikke nåede) for at overleve. Og hvad det gjorde ved nærværet – eller mangle på samme – når jeg var sammen med børn og voksne i naturen. Hele tiden en bagtanke om at jeg ikke kunne tillade mig at give det tid og fokus, fordi der var så mange opgaver der lå og ventede på mig på kontoret.

Og så er det jo en gammel drøm – at rejse ud i verden. Så det er egentligt ikke noget nyt. Jeg har bare ikke været klar før nu.

Det var hårdt arbejde at komme hertil. Masser af ting der skulle ordnes og slet ikke tid til at fordybe mig i tanken om at skulle afsted. Jeg var spændt på hvordan jeg ville have det i flyveren! Ville jeg blive ked af det – over alle de skønne mennesker, dyr og ting jeg tog afsked med? Ville jeg blive urolig for det valg jeg nu havde taget? Eller ville jeg føle en stor glæde?

Ingen af delene! Det var bare SÅ dejligt IKKE at skulle noget. NU var det hele ordnet (næsten) og så måtte jeg jo bare se hvad fremtiden ville bringe!

Og så ankom jeg til basen. Det er stort set som på Fiji – og så meget anderledes! Her har vi et langt større ansvar for os selv. Det gælder både dykningen og læringen. Og her er langt større frihed. Man bestemmer selv over sin fritid og graden af engagement. Logistikken er bedre. Maden er skøn!

Og hvordan har jeg det så nu? Blandet!

Elsker det grundlæggende: dykke og lære om livet på koralrevet. At være fysisk aktiv og spise sundt. At være sammen med mennesker der har drømme og idealer som de gerne vil kæmpe for. Mennesker som – lige som mig – har taget et skridt ud af deres hverdag og det liv de kender. Ud i noget nyt og anderledes.

Men derudover er mit følelsesliv fyldt med reaktioner. Reaktioner på 2017 hvor der skete så meget. Og størst af alt min fars død. Første uge drømte jeg om ham 3 gange. Sorg og vrede over at han havde forladt mig og mine søskende.

Og pludselig har jeg ikke en position. Jeg har haft en bestemt rolle/position i mange år – især i kraft af mit job som naturcenterleder på Avnø. Jeg var bevidst om det jeg kunne og jeg følte mig godt tilpas i den status jeg havde. Pludselig er jeg bare en volontør blandt andre og der er ikke nogen som ”kender mig”! (endnu 😉

Jeg er ikke en turist på besøg. Og jeg er ikke en på gennemrejse. Jeg har ikke en fast retning eller et bestemt fokus. Jeg ved ikke hvor jeg skal hen. Godt nok forsøger at finde en ny rolle i denne verden af volontørarbejde. Men hvilken?

Sjovt nok har jeg fået netop den tomhed som jeg drømte om. Og så gør det mig usikker og jeg føler mig alene!

 

Der var så mange af jer, som syntes det var vildt, det jeg gjorde. Og flere sagde ”du gør det, som vi alle drømmer om”. Så hvorfor er der ikke mange flere der gør det? Måske netop fordi vi ved hvad vi har og vi aner ikke hvad vi får og hvordan vi vil have det med at være der – i tomheden.

Men det er ok! Jeg vil forsøge at blive i den tomhed og så se hvad der sker.

Og i mellemtiden vil jeg lære en hulens masse om livet på koral revet, dykke og blive bedre til det og – ikke mindst – hygge mig og feste med alle de skønne mennesker jeg møder her på MCP.


4 thoughts on “Tomhed

  1. ? Hvor er det livsbekræftende at turde give slip og ikke mindst, at du tør dele dine følelser med os andre omkring det. Jeg tror, der er mange som mig, der kunne ønske, at vi havde turdet. Knus til dig❤️ nyd det. Karen

  2. ??…. hvor er det fint skrevet Søs. Det kræver mod at gøre hvad du har gjort – at turde gøre op med “burde” og agsten for det ukendte. Nogle gange skal man brænde sine både, så der ikke er nogen vej tilbage og man er nød til at være tilstede og nærværende lige der hvor man er.
    Jeg tænker at din reaktion er helt lige efter bogen… at bølgen af følelser rammer på et tidspunkt. Men det vil vel være mærkeligt hvis den ikke gjorde.
    Og uanset hvad så har du taget en beslutning om at den gerne må komme og du har besluttet at gøre det her kun for DIG og jeg tror at tomheden bliver din vej tilbage til lys, indre ro og glæde. Så nyd det, vær i det og pas på dig for du er en stjerne der lyser ❤️

  3. Kære Kari. Dejligt at følge dig og se billeder af noget der er værd at gøre den store rejse efter. Det ville da undre mig, hvis du ikke ind i mellem var i tvivl. Men noget skulle der jo ske kunne jeg høre og samtidigt blev du frisat fra dit store ansvar fra dine forældre. Det bliver helt sikkert federe jo mere du får dybere relationer og erfaring og dermed nye roller. Jeg tænker at du har langt mere med i rygsækken end mange af de unge som nærmest starter deres voksenliv der, og dermed kan du også meget hurtigere finde struktur i alt det faglige og din kommende undervisning af andre. Hvad ved jeg! Her går det godt. Selvom det er mørk vinter, er der meget glæde i den lille familie og jeg har tid til at lave ting for selv. Vi mangler dog noget ordentlig kulde og sne. Om et par dag meldes om der 9 grader om natten, her i januar!. Det skræmmer. Knus og kram. Vi høres ved

  4. Tak for jeres skønne kommentarer fyldt med bekræftelse. ❤️
    Dansk vinter virke allerede helt fjernt. Men jeg håber I får lidt af den hvide slags.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *