Et vendepunkt

Et vendepunkt

Så blev jeg sgu dykker instruktør!

Det føles som en større bedrift end jeg havde forestillet mig det ville. Nok fordi vejen dertil blev ret følelsesmæssigt udfordrende. Mest af alt på grund af en af underviserne: Angel – som også er ejeren af hele dykkerfirmaet samme med sin kone Jo der også underviste.

Jeg var på det engelsktalende hold og blev undervist af Jo for det meste af tiden. Men da vi kom til øvelserne i vand – pool eller havet – var Angel den primære underviser.

Første gang kom vi for sent! Han skumlede, mens de først ankomne af os forsøgte at forberede vores præsentation. Det gjorde han endnu mere hidsig. Så da vi alle var samlet, startede han med at skælde os ud! Han indledte med at spørge os hvilke grunde der kunne være til at dumpe eksamen og jeg svarede ”low scores” hvilket åbenbart var det værste jeg kunne svare! ”NO! Forget about scores” nærmest råbte han. Dernæst introducerede hvordan undervisningen i poolen ville forløbe og mens han talte, kiggede jeg på min tavle, hvor punkterne var printet for at kunne huske dem. Det skulle jeg IKKE have gjort! Angel blev vred og råbte at jeg viste ”disrespect” og alt muligt andet – ja mit hoved blev bidt af! Og derfra var jeg i en tilstand af panik og der var ikke plads til tanker i mit hoved. Så jeg blev klodset og Angel råbende endnu højere. Ikke noget særligt frugtbart læringsmiljø at opholde sig i….

Og sådan blev de følgende undervisningssituationer med Angel. Til sidst var jeg i opløsning indeni og var ved at droppe det hele: jeg behøver sgu overhovedet ikke det her!

Hvad var det så der fik det til at vende? Først af alt min gruppe: Vanessa, Kelsey og Jacob. Vi var på samme niveau i praksis og teori og fungerede super sammen. En aften sidst på kurset fortalte Jacob, at så snart jeg var rolig, så var jeg virkelig en overbevisende og god instruktør. Tankevækkende!

Sidst på ugen havde vi besøg af en kvinde som tilbyder ”freediving-couses”. Altså kurser hvor man lærer at dykke ned i det blå med bare maske, snorkel og finner. Hun fik os til at arbejde med vores åndedræt og derefter testede hun, hvor lang tid vi kunne holde vejret. Det gav en fin ro i krop og sind!

Det fik mig til at tænke på mit ophold på Ayurveda opholdet på Sri Lanka og alle de gode råd jeg fik at min skønne yoga-lærer. Og jeg fik talt med gode venner og min skønne psykolog fra København.

Så da jeg kom frem til selv IE – Instruktor Exam – forstod jeg pludselig, at det eneste jeg skulle fokusere på var, at holde mine nerver i ro! Alt det andet kunne jeg.  Dykke, undervise, teorien – ”IE – It’s Easy” . Men hvis jeg derimod stressede op, ville mit hoved ikke fungere og jeg ville kludre det hele i stykker. Så det blev mit eneste fokus; at berolige mig selv. Og så selvfølgelig at ignorere Angel, som heldigvis ikke skulle være dommer til eksamen.

Og det lykkes sgu! Jeg kan ikke sige, at jeg ikke var nervøs eller spændte op. Men det lykkes mig at berolige mig selv mellem de forskellige prøver fra fredag til søndag. Jeg fik fine scores og bestod. En personlig sejr som jeg vil kunne trække på i alle mulige sammenhænge i fremtiden.

Jeg ser denne eksamen som et vendepunkt på min rejse siden januar. Jeg kan se hvordan mine følelser gang på gang har kogt over uden at jeg forstod hvorfor eller hvordan jeg kom ud af smeltediglen. Med hjælp fra min skønne psykolog i København forstår jeg lidt mere hvorfor. Og med denne oplevelse har jeg fået et glimt af, hvordan jeg kan håndtere det fremadrettet.

Det er da fantastisk!

Nu skal jeg igang med specialkurser: Deep (40 meter!), Drift, Wreck, Bull Shark og equipment. Vi bliver undervist af Angel, men stemningen er fuldstændig anderledes og han gør mig ikke længere nervøs. Måske tager jeg en snak med ham på et tidspunkt – hvis lejligheden byder sig. Jeg ser hvad der sker. Lige nu vil jeg bare nyde min sejr!


2 thoughts on “Et vendepunkt

  1. Kære Kari
    Fantastisk historie og flot sejr
    Din glæde og udstråling er vendt tilbage – jeg tror du har haft godt af din beslutning om et sabatår.

    Knus Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *